Σούπα καρότου με ginger

Υλικά

  • 4 καρότα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ lt ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξύστε τα καρότα, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τα όλα σε χοντρά κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατ.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
  3. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ τρυφερά.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει).
  6. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό.
  7. Σερβίρετε σε ζεστά μπολ ρίχνοντας μια γραμμή κρέμας και μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  8. Γαρνίρετε προαιρετικά με κρουτόν

    Leave Your Comment Here