Σούπα καρότου με ginger
Υλικά
- 4 καρότα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1½ lt ζωμό λαχανικών
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξύστε τα καρότα, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τα όλα σε χοντρά κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατ.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
- Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού. - Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ τρυφερά.
- Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει).
- Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό.
- Σερβίρετε σε ζεστά μπολ ρίχνοντας μια γραμμή κρέμας και μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Γαρνίρετε προαιρετικά με κρουτόν