![](https://czervas.gr/wp-content/uploads/2017/02/-cf-87-ce-b1-ce-bb-ce-b2-ce-b1-cf-82--ce-bb-ce-b5-cf-85-ce-ba-ce-bf-cf-82--ce-bc-ce-b5--ce-ba-ce-b1-cf-81-cf-85-ce-b4-ce-b9-ce-b1--ce-ba-ce-b1-ce-b9--ce-bb-ce-b5-ce-bc-ce-bf.jpeg)
Χαλβάς λευκός με καρύδια και λεμόνι
Υλικα
- 1 φλ. βούτυρο
- 2 φλ. σιμιγδάλι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 250 γρ. καρύδια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια (προαιρετικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Κάνει φουσκάλες και απορροφάει όλο το υγρό.
Θέλει περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει.
Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή σε φόρμα.
Το σκεπάζουμε, εκτός ψυγείου, με μια χοντρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.