Χαλβάς λευκός με καρύδια και λεμόνι

Υλικα

  • 1 φλ. βούτυρο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 250 γρ. καρύδια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια (προαιρετικά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Κάνει φουσκάλες και απορροφάει όλο το υγρό.

Θέλει περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει.

Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή σε φόρμα.

Το σκεπάζουμε, εκτός ψυγείου, με μια χοντρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.

    Leave Your Comment Here