Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας
Υλικα
- 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σ. γιαούρτι Total
- 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- ½ κ. γ. τριμμένο μπαχάρι
- ½ κ. γ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
- Λίγα φύλλα δυόσμου
- ½ κ. γ. πετιμέζι
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
- Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.