
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Υλικά
- 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
- 1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
- 1,5 ποτ. Ζάχαρη
- 250γρ. Μαργαρίνη
- 1 κιλό αλεύρι ίσως και λίγο παραπάνω
- 1/2 κ. γ. Σόδα
- 1 baking powder
- 1 κ. γ.εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες
- ξύσμα πορτοκαλιού
- σουσάμι ή άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Για το γλάσο
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ ζεστό νερό
- 2 βανίλιες
- 1 σταγόνα χρώμα της επιλογής σας για ζαχαροπλαστική (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, την σόδα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα.
- Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτοντας αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια εναλλακτικά την χτυπάμε με μίξερ χειρός.
- Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ένα κομμάτι ζύμης πάνω της, πιέζοντας με το χέρι μας ή με μικρό πλάστη, σε πάχος μισού εκατοστού περίπου.
- Κάνουμε μπισκότα στο σχήμα που επιθυμούμε με κουπ πατ για μπισκότα ή κόβουμε με ένα ποτήρι και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος, τα ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, δουλεύουμε το γλάσο έως ότου γίνει λείο.
- Το βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχήματα πάνω στα μπισκότα εφόσον έχουν κρυώσει καλά.
- Εναλλακτικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.