Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Υλικά

  • 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
  • 1,5 ποτ. Ζάχαρη
  • 250γρ. Μαργαρίνη
  • 1 κιλό αλεύρι ίσως και λίγο παραπάνω
  • 1/2 κ. γ. Σόδα
  • 1 baking powder
  • 1 κ. γ.εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • σουσάμι ή άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Για το γλάσο

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ ζεστό νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1 σταγόνα χρώμα της επιλογής σας για ζαχαροπλαστική (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, την σόδα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα.
  3. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτοντας αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια εναλλακτικά την χτυπάμε με μίξερ χειρός.
  4. Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ένα κομμάτι ζύμης πάνω της, πιέζοντας με το χέρι μας ή με μικρό πλάστη, σε πάχος μισού εκατοστού περίπου.
  5. Κάνουμε μπισκότα στο σχήμα που επιθυμούμε με κουπ πατ για μπισκότα ή κόβουμε με ένα ποτήρι και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος, τα ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, δουλεύουμε το γλάσο έως ότου γίνει λείο.
  7. Το βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχήματα πάνω στα μπισκότα εφόσον έχουν κρυώσει καλά.
  8. Εναλλακτικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.

    Leave Your Comment Here