
Cheese cake
Υλικά
Για την βάση
- 300 γρ μπισκότα digestive ή ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ολικής άλεσης ή παπαδοπούλου
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 300 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
Για γαρνίρισμα
Μαρμελάδα βύσσινο ,φρούτα του δάσους ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σας.
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα μας σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια τα βρέχουμε με το βούτυρο μέχρι να πάρουν την όψη βρεγμένη άμμου.
- Σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι (ή πυρέξ) ρίχνουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε μέχρι να ισιώσει καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά με 12 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρει την υφή μιας ελαφριάς συνταγής. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ξύσμα λεμονιού.
- Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα, ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο ψημένο μπισκότο. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
- Σερβίρισμα: όταν το cheesecake μας κρυώσει το σερβίρουμε με την μαρμελάδα και τα φρούτα της αρεσκείας μας.