15
Μαΐ

Μπιζελόσουπα

Υλικα

  • ½  κιλό μπιζέλια
  • 6 ποτήρια ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι
  • ½  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι.
  2. Πλένουμε τα μπιζέλια και τα βράζουμε με το ζωμό του κρέατος. Τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη σβολιάσουν.
  3. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά.
  4. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο άνηθο και, αν θέλουμε, μπουκίτσες φρυγανισμένου ψωμιού.