Αβγά σαγανάκι με γιαούρτι και μπούκοβο
Υλικά
- 8 αβγά φρέσκα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- ½ φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ λεμόνι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι.
- Ρίχνουμε τα αβγά, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε όπως μας αρέσουν.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το σκόρδο.
- Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μπούκοβο και στο τέλος στύβουμε από πάνω το λεμόνι.