Φιλέτο σφυρίδας πάνω σε σάλτσα πράσου
Υλικα
- 4 φιλέτα σφυρίδας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
- 1 1/2 κιλό πράσο
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1 σελινοριζα
- 1 ντομάτα
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα, τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους.
Βράζουμε τη σελινοριζα και την κάνουμε πουρέ.
Σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα πράσα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τον πουρέ από σελινοριζα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σοτάρουμε με λίγο καυτό ελαιόλαδο τα φιλέτα της σφυρίδας, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν, αλλά όχι να στεγνώσουν.
Σερβίρουμε τη σφυρίδα πάνω στη σάλτσα πράσου, συνοδεύουμε με ρύζι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού.