16
Μαΐ

Σαλάτα λάχανο με ραπανάκια και ρόκα

Υλικα

  • 200 γρ. ραπανάκια
  • 200 γρ. λάχανο λευκό
  • 200 γρ. λάχανο κόκκινο
  • 120 γρ. ρόκα
  • 1 καρότο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 60 γρ. ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

 

Για τη σος :

 

  • ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα 2 είδη λάχανου, τα ραπανάκια και τα καρότα, όλα ψιλοκομμένα, σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Στύβουμε καλά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε στραγγιστήρι.
  3. Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη ρόκα με το βασιλικό.
  4. Χτυπάμε τα υλικά για τη σος στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.