Αρνίσια παϊδάκια με ρας ελ χανούτ
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
- 2 κουτ. σούπας ρας ελ χανούτ (μαροκινό μείγμα μπαχαρικών)
- 1 κρεμμύδι μικρό περασμένο από το χοντρό τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα παϊδάκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Τα απλώνουμε σε πλαστικό ή κεραμικό σκεύος και τα πασπαλίζουμε με το ρας ελ χανούτ, το τζίντζερ, το κύμινο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα.
- Τα ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά ώστε να μείνουν ζουμερά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά περίπου.