04
Ιούν

Αυγοσαλάτα με μαγιονέζα

Υλικα

  • 8 βραστά μεγάλα αυγά (μπορείς να αφαιρέσεις τους μισούς κρόκους)
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά απλό γιαούρτι, μείον 2 κουταλιές της σούπας
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες λεπτές (περίπου 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ή αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

 

 

  • Βράσε τα αυγά για 10 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν πολύ καλά για να τα καθαρίσεις.
  • Κόψε τα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια (αν θες μπορείς να αφαιρέσεις τους κρόκους).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Πρόσθεσε και τα αυγά και ανακάτεψε απαλά.
  • Αλατοπιπέρωσε και τσέκαρε εάν χρειάζεται περισσότερο γιαούρτι ή μαγιονέζα για γεύση.
  • Μπορείς να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρεις.