Τάρτα Κοτόπουλου

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας

Για τη γέμιση

  • 2 φλ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 2 φλ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
  • 1 φλ. Κεφαλογραβιέρα
  • ½ φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • 250 γραμ. Ανθότυρο
  • 2/3 φλ γάλα εβαπορέ
  • 3 αυγά
  • ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.
  3. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο όπως και τα τυριά.
  5. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

    Leave Your Comment Here