15
Μαΐ

Αβγά σαγανάκι με γιαούρτι και μπούκοβο

Υλικά

  • 8 αβγά φρέσκα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½  φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½  λεμόνι
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε τα αβγά, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε όπως μας αρέσουν.
  3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το σκόρδο.
  4. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  5. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μπούκοβο και στο τέλος στύβουμε από πάνω το λεμόνι.