
Μπάμιες με αρνάκι
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπάμιες
- 400 γρ. κρέας από μπούτι αρνιού, κομμένο όπως το τας κεμπάπ (σε μικρά τετράγωνα κομματάκια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μπάμιες, κόβουμε κωνικά την κορυφή τους, τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη όπου έχουμε βάλει 2-3 κουταλιές ξύδι και τις αφήνουμε για περίπου 2-3 ώρες.
- Ροδίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού, ½ ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε το κρέας να πάρει μερικές βράσεις.
- Ρίχνουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει ελάχιστη σάλτσα, προσέχοντας όμως να μην παραψηθούν οι μπάμιες.