21
Μαΐ

Μπαλεζές με ρόδι και αμύγδαλα

 Υλικα

  • 1 ποτήρι νισεστέ (κόρν φλάουρ)
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 8 ποτήρια νερό
  • 3 φύλλα νεραντζιάς
  • ½  φλιτζ. Αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 ρόδι καθαρισμένο και ξεσποριασμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας ανθόνερο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον νισεστέ και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σουρώνουμε μέσα από λεπτό τουλπάνι.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα τα υπόλοιπα 7 ποτήρια νερό, ρίχνουμε τα φύλλα νεραντζιάς και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τον λιωμένο νισεστέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει.
  4. Ρίχνουμε το ανθόνερο, αφαιρούμε τα φύλλα νεραντζιάς, σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σπόρους από το ρόδι.