16
Μαΐ

Κρέμα με μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

 Υλικα

 

 

  • 700 ml γάλα πλήρες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας, καλά κοπανισμένοι στο γουδί με λίγη από τη ζάχαρη
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 100 ml νερό
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
  2. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό. Μόλις πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μη κολλήσει. Την αδειάζουμε σε ένα μικρό και χαμηλό ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως ραντίσει με νερό (αυτό το κάνουμε για να ξεκολλήσει μετά η κρέμα ευκολότερα).
  4. Μόλις κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με το γλυκό του κουταιού.