BLACK FOREST

Υλικα

  •                                Παντεσπάνι σοκολατένιο:
  • 6 αυγα
  • 1 ποτηρι ζαχαρη
  • μισο ποτηρι αλευρι και το υπολοιπο κακαο (αν ειναι σκληρο το αλευρι
  • βαζουμε λιγοτερο και λιγο παραπανω κακο και μετα συμπληρωνουμε)
  • 1/2 φλ του καφε νερο
  • 1 μπεικιν
  •                                                             Σιρόπι:
  • 1 ποτηρι νερο
  • 1 ποτηρι ζαχαρη
  • 2 κουτ. γλ κακάο
  • 1 σφηνοπότηρο ρούμι ή σιρόπι απο την κομπόστα /γλυκο
  •                                                           Γέμιση:
  • 2 κουτάκια φυτική σαντιγή
  • 6-8 κουταλιες άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα βύσσινο
  • βύσσινα κομπόστα η γλυκο του κουταλιού για διακόσμηση
  • λίγη κουβερτούρα για διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι όπως το κέικ. Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το νερό το μπέικιν και σιγα σιγά το κακάο και το αλεύρι
2. Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και αν βουτήξουμε ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
3. Βγάζουμε το παντεσπάνι απο τον φούρνο το αφήνουμε λίγο να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μία πετσέτα να κρυώσει καλα. (συνηθως το ετοιμάζουμε απο την προηγούμενη μέρα για να μπορόυμε να το κόψουμε)
4. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 μέρη με μια κλωστή ή ενα μεγάλο μαχαίρι ωστε να έχουμε 3 βάσεις

5. Ετοιμάζουμε την σαντιγύ χτυπώντας τη με την άχνη και τις βανίλιες. Την βάζουμε στο ψυγείο για να είναι κρύα
6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι η το σιρόπι

7. Πέρνουμε την μία βάση απο το παντεσπάνι και την βάζουμε σε μια πιατέλα/ταψι.Με ένα πινέλο τη σιροπιάζουμε πολύ καλά
8. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα και απο πάνω σαντιγή. Ρίχνουμε λίγα βύσσινα
9. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση και επαναλαμβάνουμε
10. Τέλος βάζουμε την τελευταία βάση, Δεν σιροπιάζουμε μονο απλώνουμε λίγη μαρμελάδα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγη
11. Για διακόσμηση τρίβουμε στον τρίφτη την κουβερτούρα απο πάνω και βάζουμε λίγα βυσσινα

    Leave Your Comment Here