Πράσινη σαλάτα με φρέσκα σύκα και μυζήθρα
Υλικά
- 1 μαρούλι αισμπέργκ
- 8 σύκα
- 3 καρύδια καθαρισμένα
- 100 γρ. φρέσκια ντόπια μυζήθρα
- 6 κουτ. σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο με σύκο
- 1 κουταλιά πετιμέζι
- 1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα με κόκκους
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αισμπεργκ και το κόβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια
Πλένουμε τα σύκα αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε στα τέσσερα
Θρυματίζουμε τα καρύδια σε μικράκομματάκια και την μυζήθρα επίσης.
Φτιάχνουμε την σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα αδειο βαζάκι από μαρμελάδα
Στρώνουμε στην σαλατιέρα το αισμπεργκ ρίχνουμε τα καρύδια τα σύκα και την μυζήθρα και από πάνω περιχύνουμε την σος και σερβίρουμε.