Ταμπουλέ

 

Υλικά

  • 30 γρ. πλιγούρι
  • 600 γρ.ντομάτες
  • 50 γρ.φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 ματσάκια μαϊντανός
  • 70 γρ.Δυόσμος
  • 1/4 κτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 κτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κτ. γλυκού πιπέρι
  • αλάτι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένετε το πλιγούρι 2-3 φορές και το βάζετε στο μπολ στο οποίο θα σερβίρετε τη σαλάτα. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και περιχύνετε με τις κομμένες ντομάτες και το χυμό τους το πλιγούρι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε πάνω από τις ντομάτες. Ξεπλένετε και στεγνώνετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε μαζί με τον  δυόσμο. Προσθέτετε τα μυρωδικά πάνω από τα κρεμμυδάκια και αφήνετε το μείγμα, χωρίς να το ανακατέψετε, για περίπου μισή ώρα, για να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα ζουμιά. Προσθέτετε  την κανέλα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και τέλος, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

    Leave Your Comment Here