Μπαλεζές με ρόδι και αμύγδαλα
Υλικα
- 1 ποτήρι νισεστέ (κόρν φλάουρ)
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 8 ποτήρια νερό
- 3 φύλλα νεραντζιάς
- ½ φλιτζ. Αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1 ρόδι καθαρισμένο και ξεσποριασμένο
- 3-4 κουτ. σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον νισεστέ και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σουρώνουμε μέσα από λεπτό τουλπάνι.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα τα υπόλοιπα 7 ποτήρια νερό, ρίχνουμε τα φύλλα νεραντζιάς και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τον λιωμένο νισεστέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει.
- Ρίχνουμε το ανθόνερο, αφαιρούμε τα φύλλα νεραντζιάς, σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σπόρους από το ρόδι.