Σουφλέ με σπανάκι, καρύδια και ξινομυζήθρα
Υλικά
- 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα 1.000 γρ.
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- 50 γρ. φέτα
- 30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 φλυτζάνι γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3 κρόκους αυγού
- 4 ασπράδια αυγού
- 2 σταγόνες λεμόνι
- Βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το αλείφουμε με το αλατοπίπερο και το έτοιμο μείγμα μπαχαρικών ώστε να πάνε παντού.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό ταψάκι και το ψήνουμε σκέτο, όπως είναι, για 40 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το γυρίζουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ετοιμάζουμε το τυράβγουλο : Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο άνηθο, τον αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και τα αβγά, και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και στραγγίζουμε το λίπος και τους χυμούς του ψησίματος από το ταψάκι.
- Καλύπτουμε το κοτόπουλο με το τυράβγουλο και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να τελειοποιηθεί το ψήσιμο του κρέατος.