ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Υλικά

  • Τα υλικά μας (για μια τσιπούρα και για ένα άτομο)
  • 1 τσιπούρα ολόκληρη καθαρισμένη (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να κάνει το καλό)
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • Αλάτι Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι (αν την σερβίρουμε με λαδολέμονο)
  • Μαγιονέζα (Αν την σερβίρουμε με μαγιονέζα)

Εκτέλεση

Πλένουμε την τσιπούρα μας και την αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε την ρίγανη πάνω από το ψάρι & γεμίζουμε την κοιλιά της με το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε την τσιπούρα, το λαδάκι το βάζουμε για να μην κολλήσει.
Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Βγάζουμε το ψάρι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να το φιλετάρουμε.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο ή με μαγιονέζα & άφθονο φρέσκο πιπέρι.

    Leave Your Comment Here