Αρνάκι στο φούρνο με κρασί και θυμάρι
ΥΛΙΚΑ
- Αρνί γάλακτος 1 κιλό μπούτι
- Δενδρολίβανο 8 μικρά κλαράκια
- Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
- Κόκκινο ξηρό κρασί 1 φλιτζάνι
- Θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας
- Ντομάτες 2 ψιλοκομμένες
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Το τρυπάμε με κλαράκια δενδρολίβανου και το βάζουμε σε ταψί . Ρίχνετε το λάδι, το κρασί, τη ντομάτα και το ψήνετε σκεπασμένο με λαδόχαρτο στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Στη διάρκεια του ψησίματος ρίχνετε λίγο νερό και αλείφετε το κρέας με την σάλτσα από το ταψί . Βγάζετε το λαδόχαρτο και αφήνετε το κρέας στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Κόβετε το κρέας σε μερίδες το σερβίρετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με την σάλτσα του.