06
Φεβ

TIRAMISU

Υλικα

  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια τυρί μαλακό τυρί(τύπου Philadelphia)
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαουγιαρ
  • λίγο ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • λίγο κακάο για την επικάλυψη
  • 1 φλιτζανάκι εσπρέσο (προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ στο μίξερ
Προσθέτουμε την άχνη και το τυρί και ανακατεύουμε
Αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα φλιτζανάκι εσπρέσο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα τέλειο μείγμα.
Αραιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Σε ένα τετράγωνο/ορθογώνιο σκεύος ξεκινάμε να στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα περάσουμε από τον αραιωμένο καφέ για 1 δευτερόλεπτο.
Όταν κάνουμε μία στρώση απλώνουμε τα 2/3 του μείγματος πάνω από τα μπισκότα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να στρώνουμε και άλλη μια στρώση μπισκότα.
Ρίχνουμε επάνω το υπόλοιπο μείγμα μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε με ένα σουρωτήρι ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω στο μείγμα το κακάο.