Χειμωνιάτικη Σαλάτα
Υλικά
- 200 γρ.κατίκι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ λευκή κρέμα βαλσαμικό
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 τρυφερό κεφάλι μπρόκολο
- 1 τρυφερό κεφάλι κουνουπίδι
- 300 γρ. Ασπρομανίταρα
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φλούδες
- 1 ώριμο αβοκάντο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι από τις ίνες.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι από κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρές φούντες.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι αντικολλητικό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και έπειτα το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Περιχύνουμε με τη λευκή κρέμα βαλσαμικό και καραμελώνουμε για ένα λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε κουταλιές από κατίκι πάνω στα ζεστά λαχανικά.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες ή καρέ και γαρνίρουμε τη σαλάτα.