Φάβα με αντζούγιες
Υλικά
- 250 γραμμάρια φάβα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λεμόνι
- Ελιές
- Κάπαρη
- Αντζούγιες
Εκτέλεση
Σε σουρωτήρι ξεπλένετε καλά τη φάβα. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Στολίζετε κυκλικά με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος, Ραντίζετε με λεμόνι και ελαιόλαδο