Ριζότο με πέστο ρίγανης
Υλικα
- 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.