Σούπα με μήλο και μπρόκολο
Υλικα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 3 / 4 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι,
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 3 φλιτζάνια νερό
- 2 κύβους ζωμόυ λαχανικών
- 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
- 1 / 4 φλιτζανιού γιαούρτι σόγιας
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάλτε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε μέχρι το κρεμμύδι να ξανθύνει.
- Προσθέστε τα κομμάτια μπρόκολο και τσιγαρίστε για λίγο ακόμα.
- Προσθέστε το νερό και τους κύβους και αφήστε το να πάρει μία βράση.
- Μόλις βράσει χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το μπρόκολο να είναι έτοιμο .
- Προσθέσετε τα μήλα στη σούπα.
- Όταν τα μήλα μαλακώσουν, περάστε την σούπα από το μπλέντερ.
- Προσθέστε τον μαϊντανό και χτυπήστε την πάλι.
- Βάλτε την σούπα πάλι πισω στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το γιαούρτι σόγιας.
- Προσθέστε το άσπρο πιπέρι, το αλάτι το χυμού λεμονιού.
- Σερβίρεται Ζεστή.