ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Υλικα
· 400γρ. γαρίδες ολόκληρες
· 300γρ. καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
· 100γρ. μπακαλιάρο κομμένο σε κύβους
· προαιρετικά 300γρ. μύδια και γυαλιστερές
· 1 κόκκινη πιπεριά τύπου Φλωρίνης
· 2 κολοκύθι
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2 καρότα
· 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
· 1 κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ) λεπτοκομμένο
· αλάτι
· ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε σε μικρά κυβάκια το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι.
- Τοποθετήστε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε 1,5 λίτρο νερό στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει.
- Παράλληλα βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα καλαμάρια, σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
- Μεταφέρετε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσουν για περίπου μια ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά και χωρίς καπάκι.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα την σάρκα από τις γαρίδες, το καλαμάρι σε λωρίδες, τον μπακαλιάρο, 3 κ.σ ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε βαθιά μπολ. (αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όστρακα να προσέξετε την ποσότητα στο αλάτι διότι εγκλωβίζουν θαλασσινό νερό το οποίο είναι αρκετά αλμυρό).