
Κολοκυθόσουπα με μπαχαρικά
Υλικα
- 300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 1 πράσο (μόνο το λευκό του μέρος)
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
- 800 ml ζωμό κότας
- 1 κουτ. σούπας μπαχαρικά (τζίντζερ κόλιανδρο, κύμινο)
- 1 πορτοκάλι βιολογικό (το ξύσμα του)
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα :
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα λαχανικά να γυαλίσουν για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
- Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να επιτύχουμε μια λεία κρέμα.
- Μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο πριν σερβίρουμε τη σούπα με μία κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.