ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΟΥΠΑ
Υλικα
- 250 γρ. ρεβίθια
- 2 λίτρα ζωμό κότας ή κρέατος
- 2 κουταλιές ντοματοπολτό
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια με ένα κουτάλι αλάτι.
- Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε μια χούφτα τριμμένο κασέρι ή άλλο σκληρό τυρί.
- Ζυμώνουμε τα υλικά όπως τον κιμά.
- Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, όπως τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ζωμό.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις.