Νηστίσιμη Σούπα Κολοκύθας με Κανέλα

Η απλή και πεντανόστιμη σούπα γλυκιάς κολοκύθας είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσει τους απανταχού βίγκαν. Αυτή η εύκολη και χορταστική κολοκυθόσουπα ετοιμάζεται με πράσο και πατάτα, έχει διακριτικό άρωμα κανέλας δίνοντας αναπάντεχη κι ιδιαίτερα εξωτική επίγευση, ενώ σερβίρεται με ποικιλία από καβουρδισμένους σπόρους και λίγη κρέμα σόγιας.

Υλικα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη από φλοιό και σπόρια και κομμένη σε κύβους
  • 700 γρ. σπιτικο ζωμο λαχανικων
  • 2 ξύλα κανέλας
  • ¼ τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 100 ml κρέμα σόγιας

Εκτέλεση

  1. Ρίχνω τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και γυρίζω το κρεμμύδι και το πράσο για 10-15’ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτω την κολοκύθα, την πατάτα, τα ξύλα κανέλας, το μοσχοκάρυδο και τον ζωμό λαχανικών και δίνω βράση. Αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω με κλειστό καπάκι για 25-30’, ανακατεύοντας τακτικά, ωσότου ψηθούν τα λαχανικά. Αφαιρώ τα κανελόξυλα κι αλέθω τη σούπα με το μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζω τη γεύση και προσθέτω την κρέμα σόγιας.
  3. Παράλληλα, ζεσταίνω σε ένα μικρό τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. λάδι και ρίχνω τους σπόρους να καβουρδιστούν και να πάρουν λίγο χρώμα, σε μέτρια θερμοκρασία (5/9).
  4. Σερβίρω τη σούπα ζεστή, με καβουρδισμένους σπόρους, λίγες σταγόνες κρέμα σόγιας και ½ κανελόξυλο για διακόσμηση. Καλή σας απόλαυση!

    Leave Your Comment Here