ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ

Υλικα

 

  • 250γρ. γαύρο
  • 250γρ. αλάτι χοντρό
  • 3κτς ξίδι λευκό βαλσάμικο
  • Ξύσμα και χυμό από1 μοσχολέμονο
  • 2κτς κόλιανδρο χοντροκομμένο
  • 250γρ. λευκά φασόλια μικρά
  • 2 ντομάτες
  • 3 κολοκύθια
  • 2κτς ελιές καθαρισμένες κομμένες στα 4
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.    Επιλέξτε φασόλια νέας σοδειάς για να μην χρειαστεί να τα μουλιάσετε.

2.    Βάλτε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

3.    Καθαρίστε τον γαύρο βγάζοντας το κεντρικό του κόκκαλο .

4.    Σκουπίστε καλά το ψάρι και σε ένα ταψί στρώστε το μισό αλάτι.

5.    Τοποθετήστε επάνω τον γαύρο και σκεπάστε με το υπόλοιπο αλάτι.

6.    Αφήστε να ‘’ψηθεί’’ για 30 λεπτά και ξεπλύνετε από το αλάτι με αρκετό νερό.

7.    Σκουπίστε πάλι και τοποθετήστε σε ένα μπολ με το ξύδι , το ξύσμα, τον χυμό μοσχολέμονου και 3κτς ελαιόλαδο.

8.    Παράλληλα σε ένα ταψί απλώστε τα κολοκύθια κομμένα σε λωρίδες πάχους ενός εκ. και τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, ρίξτε λάδι, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.

9.    Όταν τα φασόλια έχουν βράσει , ο γαύρος έχει ψηθεί από το αλάτι και τα λαχανικά είναι έτοιμα, ξεκινήστε τη σύνθεση της σαλάτας.

10.  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα φασόλια ζεστά, τον κόλιανδρο, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμύδι, το ψητό κολοκύθι με την ντομάτα χοντροκομμένα, τον γαύρο μαζί με την μαρινάδα του και 4κτς ελαιόλαδο.

11. Ανακατέψτε απαλά για να μην σπάσετε το ψάρι και σερβίρετε κρύα ή ζεστή.

    Leave Your Comment Here