Παντζαροσαλάτα με ντομάτα, άνηθο και κρεμμυδάκια

Γευστική, δροσερή σαλάτα! Συνοδεύει πολύ ωραία τα ψαράκια μας κυρίως.

Υλικά

  •  500 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια ή φέτες,
  •    2 ντομάτες κομμένες σε φέτες ή ντοματίνια,
  •    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  •    λίγο σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικά),
  •    1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο,
  •    2-3 κ. σ. ξύδι,
  •    6 κουταλιές της σούπας λάδι,
  •    1 κουταλιά χυμό λεμονιού,
  •    αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, ξύδι, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα παντζάρια, το σέλινο και τα κρεμμύδια.
  3. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και σερβίρουμε.

    Leave Your Comment Here