Σαλάτα Του Καίσαρα
Υλικά
Για τη σαλάτα
• 1 μαρούλι (χωρισμένα τα μαρουλόφυλλα πλυμένα και στεγνωμένα)
• 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
• 2 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σάλτσα ceasar΄s
• πάστα αντσούγιας ή 2 αντσούγιες από βαζάκι
• 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 50ml ξίδι ή χυμό λεμονιού
• 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα
Για τα κρουτόν
• 10 φέτες ψωμί του τοστ
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο ή ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σε άλλο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Κόβετε και τρίβετε μια σκελίδα σκόρδο και την ρίχνετε στην σαλατιέρα.
- Κόβετε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνετε στη σαλατιέρα.
- Για τα κρουτόν: Κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε τετράγωνα κομμάτια, ρίχνετε από πάνω το σκόρδο και τις ραντίζετε με το λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά κι αφήνετε να κρυώσουν.
- Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά του dressing στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μία λεία και ομοιογενή σάλτσα.
- Για τη σαλάτα: Κόβετε το μπέικον και το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα ρίχνετε πάνω από το μαρούλι. Προσθέτετε στη σαλατιέρα τα κρουτόν και την παρμεζάνα.
- Τέλος, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing που φτιάξατε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.