Ελληνική τονοσαλάτα
Υλικα
- 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
- 1/2 φλ. ντοματίνια
- 1/2 φλ. αγγούρι
- 1/4 φλ. ελιές
- 2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
- 2 κ. σούπας φρέσκος βασιλικός
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και τα αγγούρια σε μισοφέγγαρα.
- Βγάλε το κουκούτσι από τις ελιές κοψ’ τες στα τέσσερα.
- Αφαίρεσε τα φύλλα από τα κλωνάρια της ρίγανης και του βασιλικού και κόψε σε μικρές λωρίδες.
- Σούρωσε το λάδι από τις συσκευασίες του τόνου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά.