Ρεβιθοπιτάκια
Υλικα
- 3 χοντρά φύλλα για πίτα
- 250 γρ. ρεβίθια
- ½ στήθος κοτόπουλο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια με 1 κουταλιά αλάτι.
- Την επομένη τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε. Βράζουμε το στήθος του κοτόπουλου και το διαλύουμε σε ίνες. Το ανακατεύουμε με τα ρεβίθια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκ. Βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές προς τα μέσα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Αλείφουμε τα πιτάκια με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να τα τηγανίσουμε.
Προαιρετικά : περιχύνουμε τα ρεβιθοπιτάκια με γιαούρτι, στο οποίο έχουμε προσθέσει πολτοποιημένο σκόρδο και κόκκινο πιπέρι.