Πιτάκια ανοιχτά με σπαράγγια και ανθότυρο
Υλικα
- 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
- 16 σπαράγγια ολόκληρα καθαρισμένα στη βάση τους
- 4 ρίζες φινόκιο καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. φέτα
- ½ φλυτζάνι γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη φέτα, το γάλα και τον δυόσμο λιώνοντάς τα με ένα πιρούνι.
- Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το φινόκιο για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Ανοίγουμε τα 2 φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια. Ανασηκώνουμε τις άκρες τους και σχηματίζουμε 8 ταρτάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά και μοιράζουμε σε αυτές από 2 σπαράγγια και 2 τεμάχια από το φινόκιο.
- Περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.