Πίτα με ανθότυρο
Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- ½ λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση :
- ½ κιλό ανθότυρο
- ½ κιλό φέτα τριμμένη
- 6 αυγά
- 1 ματσάκι δυόσμο
- Λίγο μάραθο
- ¼ ποτηριού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά της γέμισης, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας και απλώνουμε μέρος της γέμισης. Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα και απλώνουμε πάλι γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να εξαντλήσουμε τα υλικά.
- Καλύπτουμε την πίτα με τα 2 τελευταία φύλλα και χαράζουμε την επιφάνειά της μπακλαβαδωτά.
- Χτυπάμε το ½ λίτρο γάλα, τα 2 αυγά και το λάδι. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την αφήνουμε για 15 λεπτά να το απορροφήσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.