Πίτα με ανθότυρο

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • ½  φλυτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση :

  • ½  κιλό ανθότυρο
  • ½  κιλό φέτα τριμμένη
  • 6 αυγά
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • Λίγο μάραθο
  • ¼  ποτηριού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά της γέμισης, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας και απλώνουμε μέρος της γέμισης. Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα και απλώνουμε πάλι γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να εξαντλήσουμε τα υλικά.
  3. Καλύπτουμε την πίτα με τα 2 τελευταία φύλλα και χαράζουμε την επιφάνειά της μπακλαβαδωτά.
  4. Χτυπάμε το ½ λίτρο γάλα, τα 2 αυγά και το λάδι. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την αφήνουμε για 15 λεπτά να το απορροφήσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

 

 

    Leave Your Comment Here