Μηλόπιτα

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
  • 5 ψιλοκομμένα μήλα χωρίς φλούδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
  • λίγο αλεσμένο γαρίφαλο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακάτεψε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε στο μίξερ τους γάντζους και ετοιμάσου για χτύπημα. Πρώτα το βούτηρο σε κομματάκια και η ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Μετά λίγο ακόμα, μαζί με το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε και λίγο στο χέρι, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη, που θα χωρίσουμε στα δύο.
  5. Την μισή την απλώνουμε σε ένα ταψάκι
  6. Βάζουμε στη μέση τα μήλα, από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη και, αν θέλουμε, πλάθουμε μπαστουνάκια και τοποθετούμε τα από πάνω χιαστί
  7. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά και, όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά από πάνω, τη βγάζουμε.

    Leave Your Comment Here