Μακαρονόπιτα με μπέικον
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα χοντρά
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 300 γρ φέτα
- 100 γρ ανθότυρο
- 10 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένες
- 5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
- 150 γρ γκούντα τριμμένη
- 2 κουτ της σούπας κεφαλοτύρι
- 5 αυγά χτυπημένα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- βούτυρο και ελαιόλαδο για το βουτύρωμα των φύλλων.
Επάνω από τα φύλλα
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
- 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
- χτυπημένα με σύρμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, (λιγότερο 5 λεπτά από αυτό που λέει η συσκευασία τους), και τα σουρώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα αυγά και τα αλλαντικά και προσθέτετε πιπέρι και αν θέλετε αλάτι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 2 φύλλα περασμένα και αυτά με το μίγμα λαδιού και βουτύρου.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια αφού έχουν κρυώσει λίγο, στο μίγμα με τα τυριά-αλλαντικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την γέμιση στο ταψί και από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
- Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού γάλατος και λαδιού.
- Αφήνουμε 5 λεπτά τα τραβήξει και βάζουμε στο φούρνο στην κάτω κάτω θέση.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.