
ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
- 4 αραβικές πίτες
- 200γρ τόνο κονσέρβα (στραγγισμένο)
- 100γρ καλαμπόκι βρασμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινομέρος)
- 2κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
- 10 τοματίνια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1κτς μαγιονέζα
- ½κτγ μουστάρδα
- 1κτς τυρί κρέμα (μασκαρπόνε)
- 4 φύλλα iceberg
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίξτε την μαγιονέζα , το τυρί κρέμα , τη μουστάρδα , το λεμόνι και 2κτς ελαιόλαδο .
- Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τον τόνο , με ένα πιρούνι σπάστε τον μέχρι να διαλυθεί και να ενσωματωθεί στη σάλτσα . Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι και τα τοματίνια, ρίξτε επίσης μέσα στο μπολ και τέλος προσθέστε τον μαϊντανό με το καλαμπόκι .
- Ανοίξτε τις πίτες και στρώστε σε κάθε μια από ένα φύλο iceberg. Γεμίστε με 2 μεγάλες κουταλιές τόνου και τυλίξτε σφιχτά με ένα φύλο αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας .
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά , κόψτε διαγώνια στη μέση μαζί με το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα και σερβίρετε .