Spring rolls με λαχανικά
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τις ελιές, τα κολοκυθάκια, την κάπαρη και το κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε καλά.
2. Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε λεία επιφάνεια και τους μοιράζουμε τη γέμιση και τα διπλώνουμε. Με βρεγμένα δάχτυλα ενώνουμε τις άκρες των φύλλων και τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
3. Τρυπάμε τα ρολά με ένα πιρούνι σε κάποια σημεία και ρίχνουμε από επάνω λίγο σουσάμι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
4. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!!