
Σουβλάκια Λαχανικών με ξύδι Μπαλσάμικο
Υλικά
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 18 μανιτάρια μικρά
- ½ κούπα ελαιόλαδο + 3 κουταλιές της σούπας
- ¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά ξερά τριμμένα ( ρίγανη, θρούμπι,
- δενδρολίβανο, θυμάρι)
- Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 18 καλα μάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
Περνάμε τα κομμάτια λαχανικών εναλλάξ στο καλα μάκια και αραδιάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να καεί ελαφρά ο εξωτερικός φλοιός των λαχανικών. Το εσωτερικό θα πρέπει να «κρατάει». Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο και διαλύουμε τη ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας το μείγμα για να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικου