Πατάτες με τυρί και μπέικον

Υλικά

  • 12 μικρές πατάτες
  • 12 φέτες τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες
  • 6 φέτες μπέικον
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε καλά και καθαρίζουμε με βουρτσάκι την εξωτερική επιφάνεια κάθε πατάτας.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνουμε για 7 λεπτά στην υψηλή ένταση. Τις βγάζουμε από το φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσουν τις χαράζουμε σε 5 σημεία μέχρι τη μέση με κοφτερό μαχαίρι.
  4. Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά.
  5. Βγάζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα του τυριού σε κάθε σχισμή που έχουμε ανοίξει στις πατάτες.
  7. Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γκρατιναριστούν καλά.
  8. Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

    Leave Your Comment Here