Πατάτες με τυρί και μπέικον
Υλικά
- 12 μικρές πατάτες
- 12 φέτες τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες
- 6 φέτες μπέικον
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά και καθαρίζουμε με βουρτσάκι την εξωτερική επιφάνεια κάθε πατάτας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε τις πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνουμε για 7 λεπτά στην υψηλή ένταση. Τις βγάζουμε από το φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσουν τις χαράζουμε σε 5 σημεία μέχρι τη μέση με κοφτερό μαχαίρι.
- Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά.
- Βγάζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα του τυριού σε κάθε σχισμή που έχουμε ανοίξει στις πατάτες.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γκρατιναριστούν καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως.