Πατάτες γεμιστές με γαρίδες

Υλικά

  • Πατάτες μεγάλες 6 τεμ
  • Γαρίδες καθαρισμένες 250 γρ
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Κεφαλογραβιέρα 80 γρ τριμμένη
  • Πράσο 1/2 μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
  • Μπέικον 70 γρ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 ματσάκι
  • Μαργαρίνη 20 γρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, βγάζουμε την ψίχα με ένα κουταλάκι και τις  βάζουμε σε νερό. Πλένουμε τις  γαρίδες ,τις βάζουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι,πιπέρι,πάπρικα το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο. Βράζουμε σε κατσαρόλα  με αρκετό νερό για λίγα λεπτά τις πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό να πάρουν για λίγα λεπτά  μια βράση και να μαλακώσουν. Σε ρηχή κατσαρόλα αφήνουμε το μισό από το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά τα κρεμμυδάκια,το πράσο,το σκόρδο και το μπέικον.Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά με τα σοταρισμένα υλικά μας. Βάζουμε από λίγη μαργαρίνη σε κάθε πατάτα και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι όπου βάλαμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι απολαμβάνουμε.

    Leave Your Comment Here