Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά

  • 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κλωνάρι δυόσμο
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.
  2. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλεύρι ,τις ντομάτες (να τις στύψετε, να μην έχουν πολλά υγρά), την φέτα λιωμένη με ένα πιρούνι , αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο.
  3. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει.
  5. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις 2 πλευρές.
  6. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.

    Leave Your Comment Here