Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Υλικά
- 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 1 κλωνάρι δυόσμο
- ½ φλυτζάνι αλεύρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.
- Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλεύρι ,τις ντομάτες (να τις στύψετε, να μην έχουν πολλά υγρά), την φέτα λιωμένη με ένα πιρούνι , αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
- Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει.
- Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις 2 πλευρές.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.