Βολ – ο – βαν θαλασσινών με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

  • 12  βολ – ο – βαν μικρά (από το σούπερ μάρκετ ή τον φούρνο)
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες
  • 1 κονσέρβα καβούρι
  • 2 λάιμ (το ξύσμα του)
  • 1 πρέζα πιπέρι λευκό
  • σάλτσα λευκού κρασιού

 

Για τη σάλτσα λευκού κρασιού :

 

  • 2 φλυτζάνια ζωμό από τα μύδια
  • ½  ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ½  κουτ. σούπας αλεύρι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Αφήνουμε όσα μύδια έχουν μείνει κλειστά και αφαιρούμε την ψίχα από τα υπόλοιπα.
  2. Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού. Ανακατεύουμε ζωηρά για να μη σβολιάσει και στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού.
  4. Σουρώνουμε το καβούρι από το ζωμό του και το ανακατεύουμε σε μπολ με τα μύδια και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το ξύσμα των λάιμ, το πιπέρι, το αλάτι και τη σάλτσα λευκού κρασιού.
  5. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και γεμίζουμε τα βολ – ο – βαν με τη γέμιση των θαλασσινών λίγο πριν τα σερβίρουμε. Σερβίρουμε από 2 με λίγη πράσινη σαλάτα.

 

    Leave Your Comment Here