Σουπιές στιφάδο
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 20 ml ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές.
- Ρίχνουμε σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
- Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σουπιές με καλαμαράκια. Στην περίπτωση αυτή, αντί για ξίδι θα χρησιμοποιήσουμε λευκό ξηρό κρασί.