Ουγγαρέζικο γκούλας
Υλικα
- 1. 200 γρ. βοδινή (ή μοσχαρίσια) σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούςκύβους
- 500 γρ. πατάτες, κομμένες μέτριες
- 300 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
- 3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες, σε φέτες
- 1 φλ. τσ. ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. (ή περισσότερο) πάπρικα γλυκειά ή μέτρια καυτερή ή ανάμεικτη
- 1 κ. σ. κύμινο ολόκληρο, σπασμένο σε γουδί
- 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ.τσ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος 3′-4′, ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά. Οταν μαλακώσουν – χωρίς να πάρουν χρώμα- ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1 ώρα. Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό.