Ουγγαρέζικο γκούλας

Υλικα

  • 1. 200 γρ. βοδινή (ή μοσχαρίσια) σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούςκύβους
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες μέτριες
  • 300 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες, σε φέτες
  • 1 φλ. τσ. ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. (ή περισσότερο) πάπρικα γλυκειά ή μέτρια καυτερή ή ανάμεικτη
  • 1 κ. σ. κύμινο ολόκληρο, σπασμένο σε γουδί
  • 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ.τσ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος 3′-4′, ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά. Οταν μαλακώσουν – χωρίς να πάρουν χρώμα- ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1 ώρα. Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό.

    Leave Your Comment Here